درس هایی از فردریک بکمن، قسمت دوم


نرم‌افزار طاقچه را باز می‌کنم و ناخودآگاه نام نویسنده مورد علاقه‌ام، فردریک بکمن، را جستجو می‌کنم. فهرست کتاب‌هایش را برای بار چندم مرور می‌کنم. از میان آن همه کتاب تنها دو مورد را نخوانده‌ام. به خودم امیدوار می‌شوم. با خود می‌گویم:« حالا قبل از این‌که این دو کتاب رو بخونی وقتشه قسمت دوم درس‌هایی از فردریک بکمن رو بنویسی». در این قسمت از درس‌ها سراغ کتاب‌های بریت ماری اینجا بود و مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است رفته‌ام. همراه من باشید.

درس اول، هیچ‌وقت برای تغییر دیر نیست: این روزها اگر با بزرگ‌ترها صحبت کنیم با گفتن «از من دیگه گذشته» بحث را خاتمه می‌دهند. اما می‌بینم بریت، آن پیرزن غرغروی داستان، با قرار گرفتن در جمعی تازه مجبور می‌شود برخی از ویژگی‌های خود مانند وسواسی بودن را کنار بگذارد.

درس دوم، خروج از منطقه امن: هر یک از ما منطقه امنی برای خود تعریف کرده‌ایم و در اکثر مواقع حاضر نیستیم از این منطقه خارج شویم. مواجه شدن با مسیرهای ناشناخته همیشه برای انسان چالش‌برانگیز است. بریت ماری پبرزنی است که برای کار، از خانه خود (منطقه امنش) خارج و با افراد جدیدی آشنا می‌شود و از روند یکنواخت زندگی خود فاصله می‌گیرد.

درس سوم، پذیرش گذشته و ساخت آینده: شاید ما هم مثل بریت ماری با هر فکری به اتفاقی بد در گذشته‌مان برویم. هرکس برای پذیرش گذشته خود قدمی بر می‌دارد. قدمی که شاید انسان را به عرش یا فرش برساند. بریت ماری که خواهر خود را در تصادفی ار دست داده است تلاش می‌کند برای کسی که برادرش را از دست داده قدمی بردارد. این حس همدردی در نهایت منجر به ساخت زمین فوتبال می‌شود.

درس چهارم، توجه به همدلی: همدلی به ما کمک می‌کند دیگران را بهتر درک کنیم و جهان‌بینی خود را گسترش دهیم. همدلی ارتباط ما با دیگران را بهبود می‌بخشد و هنگام سختی‌ها کنار هم نگه‌مان می‌دارد. مادربزرگ السا، با نوشتن نامه‌ و صحبت با او، حس همدلی‌اش را به کودک منتقل می‌کند. او در نامه خود از السا می‌خواهد قدم‌های مختلفی بردارد.

درس پنجم، توجه به قدرت داستان‌سرایی: انسان‌ها با داستان‌ها زندگی می‌کنند. ما حتی برای خرید ساده‌ترین چیزها هم داستان در ذهنمان داریم، آموزش نکات مهم هم که جای خود را دارد. داستان‌هایی که می‌گوییم بر زندگی خودمان و دیگران تاثیر می‌گذارد. یادم است دوستی قصد داشت چرخ خیاطی قدیمی مادربزرگش را بفروشد. اما مشتری پیدا نمی‌شد. او متن آگهی خود را به همراه داستان کوتاهی از تاثیر این چرخ بر زندگی مادربزرگش منتشر کرد. ظرف چند ساعت توانست چرخ خیاطی را با قیمتی باورنکردنی بفروشد.

درس ششم، توجه به کودک درون: دنیای کودکان دنیایی سرشار از حس خوب و خنده وبازی است. گاهی نیاز است همراه کودکان بازی کنیم و اجازه دهیم کودک درونمان قهقهه‌زنان از زندگی‌اش لذت ببرد.

نکته‌های بیشماری می‌توان از هر یک از داستان‌ها نوشت. فعلن به همین موارد بسنده می‌کنیم تا قسمت بعدی.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *